Curiozități interesante despre ambalajele din carton
Faptul № 1
Puțină lume știe, dar cutiile de carton au apărut complet din întâmplare. Mașina de scris pe hârtie a lui Robert Geir s-a defectat și a început să strice produsul final. Dându-și seama cum ar fi posibil să ieși din această situație, Robert a decis să facă goluri de cutie. A produs 60.000 de goluri pe cutie pe schimb. Pentru acea vreme – 1879 – a fost un rezultat uimitor!
Faptul № 2
Cel mai greu tip de carton din vremea noastră este „Bristolsky”. Al doilea nume al său este „Hârtie super betonată”. Diferă prin faptul că este foarte rezistent la abraziunea suprafeței. Un astfel de carton este fabricat exclusiv din hârtie de cea mai înaltă calitate. Un metru pătrat din astfel de produse cântărește aproximativ un kilogram.
Faptul № 3
Cutiile pliante au început să fie produse în serie în 1850, în America. Bird & Company – Compania care a început producția de masă a folosit cutii pentru a vinde cuie în ele. Clienții au așteptat ca vânzătorul să asambleze cutia și apoi să împacheteze unghiile în ea. Această procedură a durat considerabil și nu a satisfăcut clienții. Cutiile de vânzare în forma în care le vedem au apărut acum doar 25 de ani mai târziu. O varietate de cutii autoasamblate în zilele noastre ajută la satisfacerea oricăror nevoi ale unei mari varietăți de întreprinderi.
Faptul № 4
Cartoanele originale făcute pentru vânzare erau rotunde și ovale, mai degrabă decât pătrate și dreptunghiulare așa cum sunt acum. Cutiile rotunde și ovale erau adesea cumpărate de farmacii, saloane în care vindeau pălării, bijuterii și patiserii – erau apreciate pentru faptul că produsele din ele nu se încrețeau în timpul transportului.
Faptul № 5
Care credeți că a fost primul produs care a fost promovat activ în cadrul promoțiilor box? Ovaz! A fost vândut întotdeauna în containere mari, de exemplu în butoaie, dar odată cu apariția noilor tehnologii de imprimare și dezvoltarea sferei publicitare, furnizorii au început să vândă aceste produse cu amănuntul, sortându-le în cantități mai mici.