Ambalarea bunurilor unipac.md

Împachetare și ambalare bunuri

Relocarea apartamentului sau oficiului este un proces foarte dificil și complicat, pregătirile pentru care reprezintă o adevărată artă. În cele mai dese cazuri, când este neglijată etapa de pregătire, relocarea propriu-zisă se transformă într-un adevărat haos, iar ca urmare, neapărat ceva se deteriorează sau se pierde. Pentru a evita toate neplăcerile, urmate de o relocare proastă, este necesar să învățăm a  împacheta lucrurile în mod corect. Iată câteva sfaturi utile care vă vor ajuta să minimalizați daunele, iar întregul proces de împachetare a lucrurilor poate fi împărțit în mai multe etape.

În prealabil, va fi necesar să vă gândiți și să pregătiți materialele de ambalare care vor fi utilizate în timpul evenimentului menționat mai sus. Această listă nu este într-atît de mare, dar tot ce este indicat în ea, obligatoriu, va fi necesar de procurat:

  • cutii de carton de diferite dimensiuni;
  • ziare vechi și hârtie specială;
  • peliculă cu bule de aer și diferite tipuri de bandă adezivă;
  • diverse cârpe moi;
  • saci pentru gunoi de diferite dimensiuni și culori.

 

La etapa de pregătire, creați un dosar pentru documente unde veți adăuga toate documentele importante, precum și contractele, chitanțele, certificatele etc. Asigurați-vă că acesta va fi întotdeauna protejat și la îndemână. Toate materialele de ambalare pot fi procurate AICI.

În plus, trebuie să faceți rost de carioci pentru marcarea cutiilor, ceea ce va reduce în mod semnificativ timpul pentru despachetarea lucrurilor. Trebuie menționat că siguranța lucrurilor dvs. va depinde, nemijlocit, de calitatea materialelor de ambalaj. Nu vă recomandăm să folosiți cutiile de carton foarte mari, din cauza că odată umplute cu lucruri, devin extrem de grele pentru a fi transportate, chiar dacă ca ajutor aveți hamali puternici și bine pregătiți fizic.

Nu începeți ambalarea cu obiectele fragile și vesela. În primul rând, trebuie să împachetați lucrurile solide, rezistente: cărți, lenjerie și haine. Doar după acesta puteți trece și la cele fragile. În ultimul rând se ambalează mobilierul și aparatele de uz casnic.

Toate acele lucruri cu valoare deosebită: bijuterii, bani și documente importante, trebuie împachetate separat de restul bunurilor și, bineînțeles, să fie păstrate strict de proprietar. Această cerință se aplică la fel și medicamentelor de prim ajutor.

După cum a fost menționat mai sus, greutatea unei cutii cu lucruri nu trebuie să depășească 30 kg, dar așa cum cântărirea fiecărei cutii nu este posibilă și inutilă, determinarea greutății se stabilește aplicând regula „degetelui mare”: dacă cutia nu poate fi mișcată cu degetul mare al mâinii, atunci ea trebuie ușurată.

Pentru ca ambalarea să se efectueze într-un termen scurt și fără mult stres, este necesar să se respecte o anumită ordine de împachetare. În primul rând se colectează lucrurile de pe rafturi. În saci pentru împachetarea lucrurilor se amplasează lenjeria de pat, hainele, prosoapele, etc. Acești saci sunt semnați și amplasați în așa fel, încât să fie permanent la îndemână.  La locuința nouă, lenjeria de pat și prosoapele vor fi necesare în primul rând.

Următoarea etapă este împachetarea cărților. Înălțimea setului din cărți nu trebuie să depășească 45 cm (aproximativ 15-20 cărți). Cutia trebuie sigilată cu bandă adezivă.

 

Pantofii și hainele trebuie ambalate în valize, saci mari de ambalare (pungile mari de gunoi sunt perfecte). Acele lucruri care nu suportă să fie boțite sau deformate în procesul de relocare, ar trebui să fie ambalate în huse speciale din plastic sau țesătură.  Aceste huse sunt perfecte pentru a asigura hainelor dvs. o călătorie impecabilă. Pantofii și restul încălțămintei se ambalează astfel încât să se evite posibilele deformări. Dacă ați păstrat cutiile, atunci le puteți ușura transporta în ele.

A venit rândul ambalării ustensiilor de bucatarie. Acele piese care pot deteriora pereții și partea inferioară a cutiei, trebuie învelite într-un carton gros. În partea de jos a cutiei, trebuie amplasat un strat de ziare vechi sau peliculă cu bule de aer. La fel și golurile din cutie trebuie umplute cu aceeași peliculă, ziare vechi sau cârpe. Dacă au mai rămas spații goale în cutia cu veselă, există o mare șansă ca ea să nu ajungă nevătămată la locul de destinație.

Într-o cutie separată se ambalează articolele de uz cotidian: prosoape, pasta și periuțe de dinți pentru fiecare membru al familiei, hârtie igienică și șervețele, o tigaie, un cuțit, furculițe, linguri, foarfece, săpun, etc). Separat, puneți hainele de care veți avea nevoie în timpul relocării și până când cutiile vor fi despachetate la adresa nouă.

Mobilierul trebuie dezasamblat și amplasat în cutii mari, preventiv lipind părțile vulnerabile cu bandă adezivă. Va fi necesar să alocați o pungă pentru mobilierul mic, deoarece acesta se poate pierde atunci când este transportat. La fundul cutiilor, în care este ambalat mobilierul este de dorit să se pună foi de carton ondulat. Elementele de sticlă, oglinzile sunt acoperite cu un strat de bandă adezivă și învelite, după cum s-a mai spus anterior, cu peliculă cu bule de aer.

Toate cutiile în care sunt împachetate bunurile, trebuie în mod obligatoriu să fie semnate cu un marker pe toate laturile. Hamalii, neștiind ce amune este în cutie, întâmplător le pot deteriora (în special ne referim la lucrurile fragile și cele de uz casnic). Dacă, pe cutie, în mod corespunzător sunt indicate cu carioca amplasarea (sus-jos) bunurilor sau obiectelor de uz casnic, lucrătorii nu vor greși, iar relocarea nu va fi umbrită de spargerea sau deteriorarea lucrurilor. Anume din aceste cosiderente, înainte de a începe ambalarea trebuie să procurați carioci pentru marcaje. Această operație nesemnificativă la prima vedere va ajuta la menținerea lucrurilor intacte.

În nici un caz să nu împachetați cărțile împreună cu substanțe colorante sau uleioase. Acest lucru inevitabil va duce la un impact negativ și ireversibil asupra cărților. Produsele chimice și cele alimentare nu ar trebui să fie în aceeași cutie. De ce să riscați și să vă supuneți unui risc de a fi otrăvit? Obiectele ascuțite trebuie ținute cât mai departe posibil de lucruri fragile.

 

Acestea sunt sfaturile care au fost deja testate în timp și zeci de mii de relocări. Ele vă vor ajuta ca acest processă se desfăsoare ușor și fără pierderi. Dacă din anumite motive, nu doriți să împachetați de sine stătător bunurile dvs., pentru a le transporta, puteți contacta specialiștii GRUZOPEREVOZKI.MD pentru ajutor. Aceștia sunt adevărați profesioniști care vă vor împacheta rapid și corect lucrurile, vor organiza o relocare eficientă a apartamentului dvs. la un preț accesibil.